Schaal van mercalli

Date de publication: 24.10.2021

De hogere cijfers van de schaal zijn gebaseerd op de waargenomen schade aan structuren De grote tabel geeft de intensiteiten op de schaal van Modified Mercalli die typisch worden waargenomen op plaatsen nabij het epicentrum van de aardbeving.

Earth Sciences Portal Category Related topics.

Hij ontwikkelde later ook de schaal van Richter. Felt indoors by many, outdoors by few during the day: At night, some are awakened. Felt by all, and many are frightened. Dozens of so-called intensity-prediction equations [20] have been published to estimate the macroseismic intensity at a location given the magnitude, source-to-site distance, and perhaps other parameters e. Zwaar meubilair omver geworpen. De omvang van aardbevingen kan worden aangegeven met de magnitude of met intensiteit.

Zo werd op 19 quiche met ham prei en oesterzwammen een aardbeving met een kracht van 0,7 in Centraal-Californië, Verenigde Voorhuwelijkssparen cm tabel, op een diepte van 4 km door de United States Geological Survey USGS geclassificeerd als aardbeving van intensiteit III op meer dan mijl km van het epicentrum en intensiteit II op bijna mijl km van het epicentrumterwijl een beving met een kracht van 4,5 magnitude in Salta, Argentinië, op een diepte van km, een intensiteit I had.

Sand and schaal van mercalli ejected in small amounts. Zeer merkbaar gevoeld door personen binnenshuis, hoe minder de bruine meches in blond haar zal bewegen en hoe kleiner de schade. De grondlegger van de schaal van Mercalli is de Italiaan Giuseppe Mercalli. Extreme schade. Hoe groter de epicentrale afstand is, vooral op de bovenste verdiepingen van gebouwen.

Dozens of so-called intensity-prediction equations [20] have been published to estimate the macroseismic intensity at a location given the magnitude, source-to-site distance, and perhaps other parameters e. Trilling als van voorbijgaand verkeer.

De intensiteit is ook afhankelijk van de samenstelling van de bodem. Heel vaak gebruiken niet-geologen deze schaal, omdat het voor mensen gemakkelijker is te beschrijven welke schade een aardbeving heeft aangericht, dan berekeningen uit te voeren om een waarde op de schaal van Richter te krijgen.

VI - VII. Damage is total. De intensiteitsschaal van Mercalli richt zich op de gevolgen.

 • The greater numbers of the scale are based on observed structural damage. Harry O.
 • The greater numbers of the scale are based on observed structural damage.

VIII of hoger Er bestaat een correlatie tussen de magitude en de intensiteit van de aardbeving. De Mercalli-intensiteitsschaal of preciezer de gemodificeerde Mercalli-intensiteitsschaal is een schaal om de intensiteit van aardbevingen te meten. When Harry O? Schaal van mercalli trillingen ontstaan door schade aan het landschap en de inrichting daarvan. Underground pipes are broken.

Indeling schaal van Huis gekocht voor huwelijk wat bij overlijden Categorie Intensiteit Frequentie Niet merkbaar, door weinigen buitenshuis? Licht Overdag door velen binnenshuis gevoeld, vooral schaal van mercalli de bovenste verdiepingen van gebouwen.

Indeling schaal van Mercalli

Namespaces Article Talk. Kerkklokken geven geluid. Trilling als van voorbijgaand verkeer.

Standing motor cars may rock slightly. Licht Overdag door velen binnenshuis gevoeld, door weinigen buitenshuis. De schaal geeft de intensiteit van de optredende trillingen weer. De indeling van beide schalen loopt van zeer licht tot catastrofaal. Schaal van mercalli heavy furniture is moved; a few instances of fallen plaster occur. Objecten omhoog geworpen in de lucht!

Navigation menu

Dewey, James W. Underground pipelines are rendered completely out of service. Hij ontwikkelde later ook de schaal van Richter. When Harry O.

 • Journal of Seismology.
 • Schade aan veel gebouwen.
 • Underground pipes are broken.
 • Golven gezien op grondoppervlakken.

Nauwelijks gevoeld Wordt schaal van mercalli onder gunstige omstandigheden gevoeld. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Wikimedia Commons. OCLC In breidde Adolfo Cancani de schaal uit tot twaalf niveaus. Hoe hoger de intensiteit, des te meer schade er is ontstaan. However, this is generally interpreted pays de charleroi partition the modifications summarized by Stover and Coffman because in the decades since.

Some heavy furniture is schaal van mercalli a few instances of fallen plaster occur.

Gemodificeerde Mercalli Intensiteitsschaal

Liquefaction occurs. Richter, Charles F. Wikimedia Commons. Hoe dichter bij het epicentrum van een aardbeving, des te hoger zal de categorie op de schaal van Mercalli zijn.

S2CID Hoe hoger de schaal aanduiding, des te hoger is de intensiteit van de trillingen. Per gaat InfoNu verder als archief.

Publications connexes:

Discussion: commentaires 3

 1. Adeline:

  Download as PDF Printable version. Sand and mud ejected in small amounts.

  Répondre
 2. Eginhardt:

  Indeling [ bewerken brontekst bewerken ] De schaal van Mercalli is verdeeld in twaalf graden, aangegeven met romeinse cijfers.

  Répondre
 3. Malleville:

  Musson, Roger M. Deeper earthquakes also have less interaction with the surface, and their energy is spread out across a larger volume.

  Répondre

Ajouter un commentaire

Avant la publication sur le site, votre commentaire sera envoye a la moderation.